小学英语一年级上册:期中考试测试题(7)

2012-02-10  | 英语 小学 测试 

  Vocabulary (20 marks)

  Choose the most suitable answer and write its number in the brackets provided. (20*1=20 marks)

  1. Put on your __________. The sun is shining

  brightly.

  A. cap B. hat

  C. umbrella D. helmet

  2. The puppy is hiding in its ____________.

  A. burrow B. kennel C. hutch D. hut

  3. The ___________ of thunder frightened the children.

  A. rumbling B. crying C. shouting D. screaming

  4. Don‘t __________ your teacher as she is busy.

  A. disturb B. attract C. help D. assist

  5. Donald took a __________ to school.

  A. bus B. lorry

  C. truck D. train

  6. She was really __________ to have survived the crash.

  A. silly B. lucky C. foolish D. silly

  7. This pen is too __________. I cannot afford it.

  A. cheap B. expensive C. tiny D. huge

  8. The elephant has two white ____________.

  A. trunks B. tusks

  C. sticks D. wands

  9. Some people believe in the existence of flying

  ___________.

  A. saucers B. plates

  C. bowls D. trays

  10. Lily enjoys ___________.

  A. papers B. beads

  C. cards D. chess

  11. It is dangerous to cycle on a _________ road.

  A. quiet B. busy C. vacant D. big

  12. Stop building __________ in the air, Shela!

  A. bungalows B. flats C. castles D. squatters

  13. Father bought me a ___________ that speaks

  Mandarin.

  A. sparrow B. nestling

  C. parrot D. swallow

  14. Pauline struts like a ___________.

  A. piglet B. leopard C. monkey D. peacock

  15. Larry won a __________ in the swimming meet.

  A. cup B. trophy

  C. kettle D. bottle

  16. The sky is getting __________. It may rain soon.

  A. fair B. dark C. clear D. foggy

  17. The rabbits __________ in the ground.

  A. burrow B. drift C. swim D. pull

  18. Water becomes ice when __________.

  A. frozen B. melted C. boiled D. hot

  19. The snake __________ to the music of the flute.

  A. changed B. leaped C. ran D. swayed

  20. A/An _________ measures the temperature of objects.

  A. oven B. flask C. thermometer D. tropical

  Grammar (30 marks)

  Underline the correct word in each of the brackets. (14*1=14 marks)

  21. Minah has ( order, orders, ordered ) a plate of noodles.

  22. The handbag was ( find, finds, found ) under the table.

  23. ’Wayangs‘ are operas ( perform, performs, performed ) on stage in open fields.

  24. The cat ( catch, catches, caught ) the rat which ran too slowly.

  25. Bees ( live, lives, living ) together in colonies.

  26. The birds ( on, at, into ) the branches are chirping merrily.

  27. This is Kaiming’s first ( offend, offended, offence )。

  28. Rodney has ( drink, drank, druck ) all the milk in the bottle.

  29. Veloo has a large collection ( on, of, in ) stamps.

  30. Mother was ( please, pleases, pleased ) with Deliang‘s progress.

  31. I need ( any, many, some ) thread to make a doll.

  32. He has ( improve, improves, improved ) in his English over the past months.

  33. It ( pained, pain, paining ) Charles to see Ken suffering.

  34. ( Why, How, What ) is Justin grinning?

  Rearrange the words to form correct sentences and end each sentence with a full-stop. (8*2 = marks)

  35. enjoyed show The children the watching interesting

  ______________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________

  36. have one the You can pen blue either the or red

  ______________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________

  37. her looks in Rant lovely gown new

  ______________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________

  38. is at Kelly jokes laughing Jasmine’s

  ______________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________

  39. are their parents gate The boys meeting at the school

  ______________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________

  40. is bird a the graceful swan

  ______________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________

  41. the too are hands big my gloves for

  ______________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________

  42. whistles is he Tom happy when

  ______________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________

  Vocabulary Cloze (10 marks)

  Fill in the blanks with the correct words from the box.

  closer

  ferocious

  get

  sure

  beautifully

  enjoyed

  growl

  panics

  waiting

  uncomfortable

  Catherine is standing outside a (43) __________ decorated house. She is (44) __________ for the owner to (45) __________ the keys. She feels (46) __________ with only a gate separating her from the (47) _________ dog. She has (48) ________ asking people for donations for the aged. She is not so (49) _________ now. The dog is moving (50) __________ to the unlocked gate. He gives a fierce (51) _________. Catherine (52) ___________ and takes to her heels.

  Comprehension MCQ (10 marks)

  Read the passage carefully. Then choose the correct answer and write its number (A,B,C or D) in the brackets.

  Last Sunday, Lindy and her family went to the East Coast Park. They went there early in the morning as Mr Lim wanted to have a morning jog. The family jogged for one hour before they proceeded to do their favourite activity. They liked to cycle and enjoyed the breeze. While they cycled, they chatted and admired the beautiful scenery. After that, Lindy pestered her parents to skate with her. Eventually, Mr and Mrs Lim agreed reluctantly. They did not like that activity as they felt they were too old for it. They skated for an hour and felt tired and hungry. As they had not eaten pizza for a long time, they had their meal at the nearby pizza restaurant.

  53. Lindy and her family went to the East Coast Park early in the morning as

  ___________.

  A. it was a Sunday

  B. it was less crowded in the early morning

  C. Mr Lim wanted to have a jog

  D. Lindy wanted to roller-blade

  54. ___________ is their favourite activity.

  A. Jogging B. Cycling C. Eating D. Skating

  55. Mr and Mrs Lim are ___________.

  A. friends B. neighbours

  C. Lindy‘s grandparents D. Lindy’s parents

  56. Lindy‘s parents did not like to skate because ___________.

  A. they did not know how to do it

  B. it was not fun

  C. they thought the sport was not for people their age

  D. it was a tiring sport

  57. They had lunch at the pizza resturant because ___________.

  A. they were hungry

  B. they were tired

  C. it was lunch time

  D. they had not eaten pizza for a long time

  Comprehension OE (10 marks)

  Read the passage carefully and answer the questions that follow.

  Hai Raya Puasa is a Muslim festival. It is celebrated to mark the end of Ramadan, the month of fasting. During the fasting period, Muslims do not eat or drink from sunrise to sunset. They break their fast daily by praying in the evening. The Muslims will buy various kinds of goodies for the children a week or two before the festival. On the eve of Hari Raya, they prepare food which is for feasting together with their Muslim friends and relatives. This shows clearly their working spirit (’gotong royong‘)。

  Their specialties such as ’satay‘ and ’ketupat‘ are very popular among non-Muslims too. The Muslims attend mosque services in their new clothes on Hari Raya. Visting relatives and friends is another customary practive. The Muslims also invite their friends of other races to their homes where many delicacies are served on this special occasion.

  58. What is the purpose of Hari Raya Puasa?

  _______________________________________________________________________

  59. How do the Muslims break their fast every day?

  _______________________________________________________________________

  60. What do Muslims do a week or two before the festival?

  _______________________________________________________________________

  61. What is the meaning of ’gotong royong‘?

  _______________________________________________________________________

  62. Give another customary practice besides visitations on the day of Hari Raya.

  _______________________________________________________________________

  Guided Writing (20 marks)

  Write a story based on the pictures below. You may use the words and phrases in the box.

  Mother’s Day

  lovely cards

  pocket money

  bakery

  favourite cake

  movie treat

  pleased

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ____________________________________________________________________________

  ANSWERS

  Primary 2 English

  Practice 2

  1.A

  5.A

  9.A

  13.C

  17.A

  2.B

  6.B

  10.D

  14.D

  18.A

  3.A

  7.B

  11.B

  15.B

  19.D

  4.A

  8.B

  12.C

  16.B

  20.C

  21.ordered

  22.found

  23.performed

  24.caught

  25.live

  26.on

  27.offence

  28.drunk

  29.of

  30.pleased

  31.some

  32.improve

  33.pained

  34.Why

  35. The children enjoyed watching the interesting show.

  36. You can have either the blue pen or the red one.

  37. Rani looks lovely in her new gown.

  38. Kelly is laughing at Jasmine‘s jokes.

  39. The boys are meeting their parents at the school gate.

  40. The swan is a graceful bird.

  41. The gloves are too big for my hands.

  42. Tom whistles when he is happy.

  43. beautifully

  44. waiting

  45. get

  46. uncomfortable

  47. ferocious

  48. enjoyed

  49. sure

  50. closer

  51. growl

  52. panics

  53. C

  54. B

  55. D

  56. C

  57. D

  58. Hari Raya Puasa is celebrated to mark the end of the month of fasting.

  59. They break their fast daily by praying in the evening.

  60. They buy different types of goodies for the children.

  61. It means the spirit of working together.

  62. The Muslims attend mosque services in their new clothes.

  网友观点
    很菜
    好文
《小学英语一年级上册:期中考试测试题(7)》摘要:s hiding in its . A. burrow B. kennel C. hutch D. hut 3. The of thunder frightened the children. A. rumbling B. crying C. shouting D. screaming 4. Don‘t your teacher as she is busy. A. disturb ...
相关文章小学英语六年级毕业测试题小学五年级下期期中质量监测
2003年秋小学六年级语文期中测试题四年级试卷:乘风四小四年级语文期中测试题
小学英语一年级上册期末测试题
小学一年级英语上册测试试题
小学英语一年级上册期末练习题
小学一年级英语上册期中考试试卷
小学英语一年级上册水平调研测试
小学一年级英语第一学期期未考试
外研社(一起)英语一年级上册期末试题
外研社(一起)英语一上《What's your name?》同
外研社(一起)英语一上《I'm a boy》同步练习
外研社(一起)英语一上《Point to the window》

最近更新

 
热点推荐
在线背单词
小学数学
电子课本
关于我们 |  我的账户 |  隐私政策 |  在线投稿 |  相关服务 |  网站地图
Copyright © 2002-2008 All Rights Reserved 版权所有 小精灵儿童网站
联系我们(9:00-17:00)
电话:010-52523356
邮件:ask060s@126.com